Vælg en computer, der passer til dine behov

De fleste steder bruger man i dag en computer. Det er både i det private hjem, på arbejdspladsen, i skolen og på studiet. Faktisk er det de færreste ting, som man ikke kan eller skal bruge en computer til. F.eks. er det sådan, at i skolen og på studiet ligger meget af pensum som digitale filer, og derudover er det de færreste, der i dag tager noter i hånden. Det foregår i stedet i programmer som OneNote og Word. Dog er det meget forskelligt, hvor meget og hvordan folk bruger deres computer, og det skal man også have i tankerne, når man selv skal ud og have en ny computer.

Bærbar eller stationær?

Det første, man bør overveje, når man skal købe ny computer, er, om man har brug for en stationær, en bærbar eller begge dele. Det afhænger nemlig meget af, hvilket behov man har, og så er der fordele og ulemper ved begge dele.

Hvis vi starter med den bærbare, så er den tydeligste og mest markante fordel jo selvfølgelig, at den er bærbar og let at tage med rundt omkring. Den er altså oplagt til skole, studie og også nogle former for arbejde, da man kan bruge den, hvor der er brug for det, og det betyder også, at man har muligheden for altid at have alt, hvad man har brug for, lige under armen eller i tasken. Ulemperne ved en bærbar er blandt andet, at der ikke er lige så meget kraft i den, som der er i en stationær. Man kan dog få mange forskellige typer af bærbare computere. Der er nogle, der kan trække rigtig tunge programmer, hvilket er en fordel for dem, der har et arbejde eller et studie, som kræver, at man bruger denne type programmer, eller dem der bruger meget tid på at spille computerspil. Mange computerspil kræver nemlig, at man har en computer, der kan trække tunge grafiske programmer. Der er dog også modsat nogle, der ikke kan trække særlig meget – de er så også i den billigere ende – men de er ganske udmærket til opgave- og noteskrivning.

Fordelene ved en stationær computer er blandt andet som nævnt tidligere, at den kan komme op og trække en del mere end en bærbar. Ulempen er dog, at den ikke lige er sådan at tage med under armen. Heldigvis kan man dog få USB-stiks, så man kan lave arbejdet på den stationære og så stadig tage det med sig.

Det rigtige tilbehør

Det er ikke kun computeren, der skal passe til ens behov og ønsker. Det skal det udstyr, man køber dertil, også. Der er uendelige muligheder, når det gælder udstyr til computeren. Først og fremmest er der et hav af muligheder bare indenfor mus og tastatur. Man kan få muse og tastaturer, som er trådløse, beregnet til spil og i alverdens former og størrelser. Så uanset hvilket behov du har indenfor computerudstyr, kan det næsten med garanti blive dækket.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.